Starea imobilului şi planul de viitor al bisericii

bisveche_fata

Cladirea în care s-a adunat Biserica Betania reprezenta un imobil vechi de peste 100 de ani, care de-a lungul timpului a necesitat multiple intervenții în vederea renovării. În ciuda acestor demersuri, construcția improprie a clădirii și reapariția igrasiei sub forme accentuate, ne-au motivat la demararea acestui proiect.

Forma pe care a avut-o clădirea era imposibil de modificat, deoarece ar fi contravenit reglementărilor actuale ce validează
sala2 desfășurarea cultică adecvată. Imobilul era compus dintr-o încăpere cu 50 de locuri și o cameră mai mică folosită pentru lucrarea cu copiii. Deseori această cameră era folosită și la întâlnirile de duminica, suplimentând nevoia de mai mult spațiu. Tot legat de starea imobilului, grupul sanitar se afla în curte, și nu corespundea cerințelor igienico-sanitare.

constructie
Luând în considerare totalitatea terenului pe care îl deținem,  incluzând aici și clădirea, este de 280 m. Astfel conducerea bisericii a implementat viziunea construirii unui nou lăcaș de închinare, dorind ca acesta să asigure un spațiu corespunzator dezvoltării viitorului bisericii, incluzând și un baptistier.